Na mijn koksopleiding in Schotland heb ik enkele jaren gewerkt in een hotel op het platteland. We werkten met de beste ingredienten uit de omgeving: Het vlees kwam van dieren die konden grazen in de uitgestrekte velden, vis -met name zalm en forel- kwam uit de rivier dichtbij. Slechts 10 kilometer verwijderd van de kust kon je altijd even kijken of een lokale visser iets leuks had gevangen: kreeft, coquille of ‘smokies’ (gerookte schelvis, een specialiteit uit de regio). Ons dorpje was beroemd voor frambozen, die elke zomer vers werden geplukt. We kookten altijd met seizoensproducten, dat vond (en vind ik nog steeds) belangrijk.

Toen ik 25 jaar was ging ik op zoek naar een beetje avontuur in mijn leven en daarom ben ik naar Nederland verhuisd. De eerste jaren heb ik de taal geleerd en gewerkt in een fabriek. Ik kon niet wachten om weer als kok aan de slag te gaan en na een paar jaar werken kon ik weer voor mezelf beginnen. Ik heb nu meer dan 17 jaar ervaring op alle niveau's: van kleine restaurants, tot grote banketten, hoogstaand culinair of alledaagse gerechten met een twist.

In 2017 begon ik mijn eigen klein bedrijfje 'Smoke Fire Food', een idee dat ontstond toen ik in 2014 enkele weken voor 'Big Green Egg' werkte in London. Ik heb zelf enkele Bigg Green Eggs in mijn bezit en kan hiermee  ook workshops verzorgen bij de Eijnderic, maar ik kan je ook leren hoe je met een doorsnee keukeninrichting de smaak van dit Green Egg kan benaderen.

Ik streef om te werken met lokale seizoense gebonden ingredienten, niet alleen omdat het beter smaakt maar ook omdat ik de ambachtelijke producten niet verloren wil zien gaan.
Ik hoop je snel te mogen begroeten in één van mijn kookclubs of workshops!


Terug naar 'onze nieuwe kookdocenten'