DAISY VAN DE ZANDEN
VRIJ SCHILDEREN


Daisy verzorgt op woensdagmiddag de cursus Vrij Schilderen in Nistelrode.

Ook geeft zij regelmatig thema workshops in Heesch. Dit najaar staan op de planning: Abstracte Symmetrie en Portretschilderen.

​​​​​​​

Mayu Casanova Urquijo
Tekenen en schilderen

Mijn naam is Mayu, ik ben beeldend kunstenares, opgeleid in Spanje, Colombia en Nederland. Ik geef sinds 2008 met veel plezier diverse cursussen bij de Eijnderic, waaronder schilderlessen in olieverf-techniek. "Bij onze cursus leer je niet alleen een uitgebreide techniek maar je ontwikkelt een andere kijk op wat Kunst is". Individuele begeleiding zorgt dat er ruimte is voor elk niveau met nieuwe uitdagingen. Maandags van 19:30 tot 22:00 uur zijn we in het atelierruimte van de Eijnderic in Heesch te vinden.

​​​​​​​​​​​​​​

Schilderen in jouw stijl

Erik van Grinsven
Schilderen in jouw stijl


Meer over Erik van Grinsven


Creativiteit en vaardigheid, dat zijn de ingrediënten van een kunstenaar. Beide aspecten kunnen ontwikkeld worden, en dat is wat Erik graag wil bereiken. Persoonlijke groei mogelijk maken door de cursisten vaardigheden aan te leren en nieuwe wegen te bewandelen. Je horizon verlengen en verbreden.


Creatieve ideeën zijn maar één aspect van een schilder. De vaardigheid om deze ideeën uit te voeren is een tweede aspect. Het is allebei belangrijk.

Erik is zelf ook ooit begonnen als cursist bij de Eijnderic. “Dat ik nu anderen kan helpen voelt als thuiskomen dus heel vertrouwd. De cursisten kunnen hun eigen keuzes maken en dat werkt inspirerend. Verder is het gewoon gezellig om samen bezig te zijn”.


"Behalve met acryl en waterverdunbare olieverf werk ik graag met materialen en voorwerpen. Acrylverf droogt snel en is daardoor heel fijn om snel correcties aan te brengen wanneer er een foutje is gemaakt. Olieverf droogt daarentegen langzaam en men heeft daardoor langer tijd om correcties uit te voeren. De waterverdunbare olieverf heeft bijzondere eigenschappen, je kunt zowel klassiek werken met terpentine en olie voor verdunning, maar ook met water. Ideaal bij het schoonmaken maar ook het ontbreken van de typische geur is een fijne en gezonde bijkomstigheid". Alle redenen om dit eens uit te proberen.


Er zijn redenen genoeg om te gaan schilderen. Je kunt je creatieve kant ontplooien en heerlijk ondergedompeld raken in de ontspannende en rustgevende werking van het schilderen. En daarbij ontstaan er schilderijen, waar je trots op kunt zijn en nog lang van kunt genieten.

Sylvy van Bochhove
tekenen en schilderen

Sinds een jaar of 14, geef ik naast fotografielessen, ook teken- en schilderlessen. In mijn lessen bepaal ik samen met de groep waaraan wordt gewerkt. Dit kan een thema zijn, een kunststroming die we centraal gestellen of we laten ons inspireren door een beroemde kunstenaar. Meestal wordt er met acrylverf gewerkt, maar potlood en andere materialen zijn zeker niet uitgesloten.

Iedereen kan tekenen en schilderen! Ieder doet dat op zijn eigen manier. Ook niet onbelangrijk is dat je er plezier aan beleefd!
Kom het ontdekken op maandagmiddag!

​​​​​​​