Kijken met je pen (inspirerende schrijfcursus) Literatuur en (kunst)- geschiedenis


Aantal lessen5
Prijs € 75.00

Schrijven is kijken. Als je schrijft, geef je woorden aan wat je ziet. In deze cursus ontdekken we hoe leuk schrijven is en welke schrijfstijl het best bij je past. Ben jij een typische columnist? Of blog je liever? Je gaat experimenteren met schrijfstijlen en genres. En ondertussen bekijk je de wereld met een pen in je hand!


Je mag schrijfervaring hebben, maar dat hoeft niet. Belangrijkste is dat je schrijven leuk vindt! Je hebt tijd om thuis te schrijven, en je vindt het leuk om tips en trucs te krijgen om je verhalen nóg leuker te maken.


In vijf lessen proberen we verschillende genres uit, waarbij we vooral letten op hoe je creatief een mooie tekst samenstelt. We oefenen met zelfgekozen onderwerpen in bloggen, autobiografisch schrijven, columns en andere journalistieke genres. We gebruiken daarvoor creatieve technieken en maken uiteindelijk teksten waar zelfs Loesje jaloers op zou kunnen worden!


Over de docente:
Annelies is schrijfster in hart en nieren. Ze begon als journaliste, gaf later les aan de School voor Journalistiek en is nu communicatieadviseur bij een grote overheidsinstelling. Tussendoor was ze de vaste columnist van een weekkrant, schreef ze studieboeken over schrijven en gaf ze trainingen en korte cursussen over schrijven en communicatie. Momenteel is ze regelmatig gastdocente bij HBO-opleidingen communicatie en schrijft ze in haar vrije tijd op verzoek artikelen, verhalen en gedichten.


U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze cursus/workshop.

Bekijk ook andere cursussen uit deze categorie