Glas-in-loodtechniek Werken met glas


Aantal lessen10
Prijs € 276.00

Glas in lood is een oud ambacht waar nog veel belangstelling voor bestaat. Tijdens deze cursus leer je het hele proces van glas in lood. Je maakt je eigen ontwerp, kiest zelf de glassoort en de kleuren daarvan. Hierbij moet je onder andere denken aan glas snijden, het glas in lood zetten en solderen.


Tijdens de eerste lessen werk je aan een oefenwerkstuk waarvan de materialen zijn inbegrepen in de prijs. Voor het persoonlijk werkstuk wat je eerst zelf ontwerpt en daarna gaat maken kun je het glas en het lood en eventueel ook een complete gereedschapset aanschaffen bij de docent. Deze kosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen. De prijs van het glas is afhankelijk van de grootte van je werkstuk, je moet denken aan € 20,- tot € 50,-. De kosten van een complete gereedschapset zijn ongeveer € 130,-.


Huub van Cruchten is glazenier en heeft een glas in lood studio in Oss. In het kader van 'Oude ambachten in beeld en geluid' was Omroep Walraven bij Huub voor TV opnames. Bekijk hier het filmpje. Materialen
De materiaalkosten kosten voor het maken van het oefenwerkstuk zijn bij de genoemde cursusprijs inbegrepen.
Voor het eigen werkstuk dat je vervolgens gaat maken kun je het glas en lood kopen bij de docent. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het stuk wat je gaat maken. Je moet denken aan € 20,- tot € 50,-. Tijdens de 1e les wordt geïnventariseerd wie eigen gereedschap heeft. De docent biedt de gelegenheid om tegen een gereduceerd tarief een complete set gereedschap te kopen. De kosten voor deze set gereedschap bedragen ca. € 130,00 .

U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze cursus/workshop.

Bekijk ook andere cursussen uit deze categorie