Brandschilderen Werken met glas


Aantal lessen12
Prijs € 350.00

Brandschildering werd reeds in de middeleeuwen toegepast om met name kerkramen te versieren. Vaak wordt brandschildering gecombineerd met glas in lood. Denk hierbij aan de kerkramen. Het maken van brandschildering is complex vanwege de speciale technieken die nodig zijn om schildering op glas aan te brengen en daarna in te branden. Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:  1. Contourtekenen met traceer penselen.

  2. Aanbrengen grisailles en bewerken hiervan.

  3. Aanbrengen zilvergeel.

  4. Aanbrengen kleuren.


Tijdens de cursus wordt alle brandschildering gemaakt aan de hand van voorbeeldtekeningen. Voorbeelden zijn beschikbaar maar mogen in overleg ook door de deelnemers worden meegebracht. Eigen ontwerpen komen aan de orde na ca 8 lessen. Voorkennis is niet noodzakelijk maar precies kunnen en willen werken is wel erg belangrijk.


De cursus is inclusief verbruiksmaterialen (glas, contourverf, brandschilderverf enz..), inclusief gebruik van algemene gereedschappen en inclusief koffie en thee.

Naast de cursusprijs dient u zelf nog een specifieke kwastenset voor eigen gebruik aan te schaffen (€ 50,-), rechtstreeks bij de docent in de eerste les. De kwastenset is uiteraard ook nog bruikbaar na de cursus, want ongetwijfeld wilt u nog veel meer kunstwerken maken na het volgen van deze cursus!Materialen
verven, glas en andere verbruiksmaterialen.

U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze cursus/workshop.

Bekijk ook andere cursussen uit deze categorie