Ontdekkend tekenen en schilderen: van Realisme tot Abstractie Tekenen en schilderen


Aantal lessen20
Prijs € 335.00

In de lessen wordt met diverse schilder- en tekentechnieken geoefend en geëxperimenteerd. Je krijgt inzicht in de artistieke mogelijkheden van materialen en van je eigen voorkeuren. We werken in de eerste lessen via de waarneming en oefenen oog-hand coördinatie en het corrigeren van ‘foutjes’. In de loop van de cursus gaan we ook gebruik maken van een staande ezel en kennis maken met het modeltekenen. Eén les zal er zelfs een naaktmodel aanwezig zijn zodat je kunt ervaren hoe het is om het menselijk lichaam vast te leggen op doek.


 We onderzoeken beeldende principes zoals: afsnijding, compositie, gelaagdheid, contrast, overlapping, stilering, toon etc.


Je maakt hiermee kennis tijdens het werken, maar ook door voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en van hedendaags werk te zien. Dit biedt inspiratie en geeft een indruk van hoeveel mogelijkheden/vrijheid er is op het beeldend vlak.


 Materialen die je kunt verwachten zijn: houtskool, conté, (kleur-)potlood, pastel, aquarelverf, inkt en acrylverf.


 De lesvolgorde, tempo en inhoud is flexibel. Er is een opzet, maar het is mogelijk om zaken aan te passen en b.v. een interessant intermezzo aan te brengen. Eigen inbreng/wensen van de cursisten hoor ik graag. Cursisten die deze cursus al eerder gevolgd hebben, zijn ook van harte welkom en kan verdieping worden geboden.


 Ik zie er naar uit je te ontmoeten en samen aan de slag te gaan!


 Katharina.


U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze cursus/workshop.

Bekijk ook andere cursussen uit deze categorie