Schilderen in jouw stijl (nieuwe groep) Tekenen en schilderen


Aantal lessen8
Prijs € 136.00

Schilderen is werken met je gevoel. In deze cursus ga je ontdekken / onderzoeken wat jouw manier van schilderen is en waardoor jij geïnspireerd wordt. 


Hier kom je achter door het gebruik van verschillende technieken en materialen. Het werken n.a.v. een thema geeft je inspiratie voor het kiezen van een onderwerp.


Studie vormt een belangrijk onderdeel van de cursus. Een goed schilderij ontstaat bij een goede voorbereiding in de vorm van een schets of collage. Voor het maken van het schilderij gebruiken we acrylverf en/of olieverf.
 
Thema’s en onderwerpen kunnen over van alles gaan: ruimte, gebouwen, planten, stillevens, dieren, landschappen, mensen maar ook abstracte motieven afhankelijk van je eigen voorkeur. Samen met de docent kijk je naar vorm, verhouding, kleurgebruik, compositie, schaduwwerking, contrast en kader.


Er wordt naar waarneming en/of naar foto gewerkt. Een schilderstroming kan je helpen een bepaalde stijl van schilderen te kiezen om te experimenteren.   


De ervaring leert door als groep met een zelfde thema te werken, je elkaar inspireert en van elkaar leert. Daarbij is iedereen geheel vrij om zijn eigen weg te kiezen met eigen onderwerpen.


We informeren je tijdens de eerste les over de materialen die je gaat gebruiken.


 Materialen
Je kunt gebruik maken van de aanwezige materialen bij de Eijnderic of zelf je eigen materialen meebrengen. Als je op doek wilt schilderen breng je dit zelf mee.

U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze cursus/workshop.

Bekijk ook andere cursussen uit deze categorie