Tekenen en schilderen in jouw stijl Tekenen en schilderen


Aantal lessen25
Prijs € 375.00

Schilderen / tekenen is werken met je gevoel. In deze cursus ga je ontdekken / onderzoeken wat jouw manier van tekenen/schilderen is en waardoor jij geïnspireerd wordt. 


Hier kom je achter door het gebruik van verschillende technieken en materialen. Het werken n.a.v. een thema geeft je inspiratie voor het kiezen van een onderwerp.


Studie vormt een belangrijk onderdeel van de cursus. Een goed schilderij ontstaat bij een goede voorbereiding in de vorm van een schets of collage. Materialen die we hiervoor gebruiken zijn: houtskool, bister/inkt met rietpen, papier, lijm, potlood, soft- en oliepastel. Voor het maken van het schilderij gebruiken we aquarelverf, acrylverf en/of olieverf.
 
Thema’s en onderwerpen kunnen over van alles gaan: ruimte, gebouwen, planten, stillevens, dieren, landschappen, mensen maar ook abstracte motieven afhankelijk van je eigen voorkeur. Samen met de docent kijk je naar vorm, verhouding, kleurgebruik, compositie, schaduwwerking, contrast en kader.


Er wordt naar waarneming en/of naar foto gewerkt. Een schilderstroming kan je helpen een bepaalde stijl van schilderen te kiezen om te experimenteren.   


De ervaring leert door als groep met een zelfde thema te werken, je elkaar inspireert en van elkaar leert. Daarbij is iedereen geheel vrij om zijn eigen weg te kiezen met eigen onderwerpen.


We informeren je tijdens de eerste les over de materialen die je gaat gebruiken.De materialen zijn niet in de cursusprijs inbegrepen. Ben je een beginner en heb je nog geen materialen dan ben je van harte welkom. Tijdens de 1e les kun je de materialen van de Eijnderic gebruiken. De docent informeert je tijdens deze 1e les over de aankoop van de materialen zodat je vanaf les 2 met eigen materialen kunt werken.

Koffie en thee is bij de cursusprijs inbegrepen

U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze cursus/workshop.

Bekijk ook andere cursussen uit deze categorie