Tai Chi beginners Lichaam & Geest


Aantal lessen10
Prijs € 75.00

 


Tai Chi is een westerse afkorting van het Chinese woord ‘Taijiquan’ en vindt zijn oorsprong in de Taoïstische filosofie van Yin en Yang. Taijiquan is eigenlijk een interne krijgskunst en betekent letterlijk: ‘de meest verheven vorm van vuistvechten’. Tegenwoordig ligt in China het accent van de Tai Chi-beoefening primair op het optimaliseren van je gezondheid en het bevorderen van je energie-huishouding.


Kenmerkend zijn de langzame, ontspannen en vloeiende bewegingen die in vormen worden uitgevoerd om je levensenergie en vitaliteit (‘Qi’) te bevorderen en te vergroten.


We beginnen de les met eenvoudige Qigong-oefeningen om je energiecirculatie op te starten. Daarna gaan we verder met de 24-vorm uit de Yang-stijl; deze z.g. ‘Beijing’-vorm is de meest bekende en wijdverbreide Tai Chi-vorm ter wereld.


Tijdens Tai Chi-beoefening vind ik het heerlijk om te voelen dat energie écht door je lichaam stroomt; het geeft mij diepe ontspanning en innerlijke rust. De interactie tijdens lesgeven en de groepsgewijze dynamiek van bewustwording daarbij geven mij altijd veel plezier.


Peter Vrehen


 


 


Heb je interesse dan kun je ook een proefles volgen.  Meld je vooraf aan: 0412-454545De Eijnderic volgt de RIVM maatregelen. U kunt deze lezen via de volgende link: https://www.eijnderic.nl/over-ons/coronamaatregelen

U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze cursus/workshop.

Bekijk ook andere cursussen uit deze categorie