Mindfullness d.m.v. Meditatie Lichaam & Geest


Aantal lessen12
Prijs € 90.00

Meditatie


Mediteren, wat is dat? 


Mediteren is het bewustworden van alles dat in en om je heen afspeelt (en waar jij je wellicht aan stoort). 


Door het beoefenen van meditatie train je een bewustwordingsproces van binnen naar buiten, waarbij inzicht en acceptatie centraal staat. Het is een buitengewoon zacht proces dat je steeds meer plezier gaat geven in het ‘naar jezelf kijken’. Je leert dingen ‘minder belangrijk’te maken. Vaker te kunnen lachen om al je ‘dagelijkse zorgen’ zonder deze ‘weg te duwen’ of ‘niet serieus’ te nemen. 


We onderzoeken door stil te zijn naar alles dat ons ‘stoort’ in onze mind, door de stilte er als het ware ‘naar toe te gaan’. We gaan leren voelen en kijken naar onze gedachtes en wat dit met ons doet. Daarna leren we de ontspanning hierin te zoeken. En ja, dit kun je leren!

De positieve effecten van meditatie zijn volop wetenschappelijk onderzocht middels hersenonderzoek. Maar laten we het niet wetenschappelijk maar persoonlijk maken. Meditatie vraagt om een eerlijke, niet oordelende kijk naar jezelf, naar de ander en de wereld om je heenLET OP: De startdatum en cursustijd is gewijzigd. De cursus begint , bij voldoende aanmeldingen op 4 september van 20.15-21.15 uur en bestaat uit 12 lessen

Materialen
Het is prettig als je gemakkelijk zittende kleding draagt. Denk je aan een dekentje?

U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze cursus/workshop.

Bekijk ook andere cursussen uit deze categorie