Digitale Beeldbewerking ( fotografie) Fotografie


Aantal lessen2
Prijs € 85.00

In deze beginnerscursus leer je omgaan met het beeldbewerkingprogramma Adobe Photoshop Elements 2019. Op 2 zaterdagen leer je een foto zodanig corrigeren dat een optimaal eindresultaat ontstaat. Je leert omgaan met de gereedschapskist, het belangrijkste instrument om je foto te bewerken.
Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je foto’s digitaal kunt bewerken met het beeld- bewerkingprogramma Adobe Photoshop Elements 2019. Aan bod komen kleur-, helderheid- en contrast beïnvloeding. Je leert omgaan met de gereedschapskist (toolbox) van het programma. Met de gereedschappen leer je selecties maken, knippen, plakken en tekst toevoegen. Hierdoor ontstaan nieuwe composities. Retoucheren (zoals het verwijderen van storende elementen) krijgen ook aandacht. Onmisbaar is het werken met lagen.
Na het volgen van deze cursus kun je thuis aan de slag om met eigen foto’s nieuwe fotocomposities te ontwerpen en samen te stellen. Je kunt een persoonlijk ontwerp maken voor bijvoorbeeld een uitnodiging of kaartje of een foto in een totaal andere context plaatsen.
In deze cursus wordt niet ingegaan op het fotograferen (compositie) en het hanteren van de camera. Wat heb je nodig? Je beschikt over basiskennis om met de computer te werken.


 Let op: In deze cursus wordt niet ingegaan op het fotograferen ( compositie) en het hanteren van de camera.
Je neemt zelf een energievol lunchpakketje mee, want het is hard werken achter de computer!

U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze cursus/workshop.

Bekijk ook andere cursussen uit deze categorie