Actief blijven met eten Culinair


Aantal lessen1
Prijs € 5.00

Hoe kan ‘Actief blijven met Eten’ je helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven ?


We kennen het allemaal wel: je moeder waarvan je ziet dat ze meer fragiel wordt, je buurman die minder stabiel loopt. Misschien voel je zélf ook dat het allemaal niet meer zo gemakkelijk en vanzelfsprekend gaat als voorheen. Hoe ga je hiermee om? Is het dan nog wel veilig om b.v. zelf te blijven koken en zelf de boodschappen te doen? Zou het niet slimmer zijn om daar een boodschappendienst voor in te schakelen of thuisbrengmaaltijden?

In deze workshop vertelt Phyllis den Brok daar meer over. Aan de hand van veel praktische voorbeelden en meegebrachte hulpmiddelen, laat ze zien hoe iedereen door zelf te blijven snijden, je maaltijden klaar te maken en actief te blijven bij de boodschappen, je allerlei vaardigheden blijft trainen op fysiek, sociaal en mentaal vak. Waardoor dit niet alleen veel minder kans geeft op ongelukjes of vallen, maar dat dit ook zorgt dat je op andere terreinen de dingen kunt blijven doen die je belangrijk vindt, zoals je hobby blijven uitoefenen of op bezoek gaan bij je kleinkind.


Daarna gaan we het zelf doen: Lekker een tweetal hapjes maken van streekproducten en uitproberen van allerlei handigheidjes daarbij. Phyllis den Brok is auteur van het boek ‘Meer eten minder zorg!’, waarin ze deze aanpak verder toelicht.We gaan van start bij 6 deelnemers of meer

U kunt zich helaas niet meer inschrijven voor deze cursus/workshop.

Bekijk ook andere cursussen uit deze categorie