Nieuwe voorzitter

De Nieuwe Instelling (DNI), de opvolger van De Pas en De Eijnderic, heeft een nieuwe bestuursvoorzitter: Aad van Lopik. Hij zal per 1 oktober het proces van de samenvoeging van De Pas en De Eijnderic vorm gaan geven, samen met bestuur en medewerkers van beide instellingen.

Aad van Lopik is een oude bekende van de gemeente, waar hij 16 jaar in de gemeenteraad zat. “Nu ik met pensioen ben, heb ik tijd om deze uitdaging aan te gaan. Vanuit de gemeenteraad had ik veel bemoeienis met beide instellingen. Als voorzitter van de fusiepartners, kan ik van binnenuit werken aan een mooie nieuwe instelling. Ik ben ervan overtuigd dat ze elkaar zullen versterken en een geweldige synergie opleveren.”


Volgens Van Lopik is de gemeente Bernheze zonder DNI, nu nog De Pas en De Eijnderic, onbestaanbaar. “De Pas is laagdrempelig, toegankelijk, en ligt centraal in Heesch op een prachtige locatie. De Eijnderic staat in heel Bernheze bekend om zijn brede aanbod aan veelzijdige cursussen en workshops. Beide stichtingen worden gedragen door vrijwilligers en vormen een onderdeel van het hart van de Bernhezer gemeenschap.”


De nieuwe voorzitter is ervan overtuigd dat de samenvoeging van beide stichtingen tot een nieuwe instelling DNI een stap vooruit is. “Met een nieuwe indeling van het gebouw van De Pas, is er voldoende ruimte beschikbaar voor alle onderdelen van DNI. De programma’s zullen elkaar versterken en er zal kruisbestuiving ontstaan. Ik ben ervan overtuigd dat DNI een fantastische toekomst tegemoet gaat. Maar dan wel met een mooie, nieuwe naam. Die komt nog wel.”


< Terug naar het overzicht