Even voorstellen...

„Met trots mag ik mezelf voorstellen als de nieuwe directeur van De Eijnderic!
Mijn naam is Kris Roemers, ik ben 42 jaar en samen met mijn vrouw en onze drie kinderen woon ik in Best.

Van kleins af aan was muziekspelen mijn passie. Ik was dan ook voorbestemd om naar het conservatorium te gaan. Nadat ik daar 2 Masterdiploma’s had behaald ging ik aan de slag als professioneel musicus in een aantal orkesten (waaronder het Brussels Philharmonic Orchestra) en als dirigent. Naast het dirigentschap ben ik sinds 2009 aan de slag als manager van diverse organisaties/kunstencentra. Ik heb me vanuit die rol steeds ingezet om kunst en cultuur (in al haar disciplines) bereikbaar te maken voor iedereen. Dicht bij de mensen.

Kunst en cultuur bepalen onze identiteit als mens, als groep, als land. Kunst en cultuur zijn de noodzakelijke ingrediënten van een gezonde maatschappij waarin wij geestelijke tot bloei kunnen komen. Dat klinkt misschien hoogdravend, maar ook op kleine schaal kunnen we dit terugzien, bijvoorbeeld in een mooie organisatie als De Eijnderic: mensen ontmoeten elkaar, dóór de kunst en vóór de kunst. Soms gewoon om gezellig samen te zijn, soms om te rust te komen en soms om  artistiek op een hoger niveau te komen. Maar meestal gebeuren al deze dingen samen.
Het belang van kunst en cultuur kan nooit overschat worden, net als het belang van een organisatie als De Eijnderic, die midden in de samenleving staat en er is voor iedereen.
Ik ben trots om aan het roer te mogen staan van deze organisatie en daar, samen met jullie, verder aan te mogen bouwen.


< Terug naar het overzicht